Är det dags att måla om köket där hemma? Då kan du vara i behov av några tips för att välja rätt färg för bästa resultat, funktion och hållbarhet. I köket bör du inte använda samma typ av färger som du använder till det övriga hemmet, utan det kan vara bra att här använda en färg som går lätt att torka rent och kanske inte välja en matt färg där smutsen fastnar lättare.

 

När det kommer till själva kulören beror det på vad du är ute efter. Just nu är det väldigt modernt med grå toner av olika slag, vilket är en lugn färg och är ett säkert stilval. Det är fortfarande även väldigt inne med retro och om du vill tillsätta en färgklick till hemmet kan du exempelvis våga använda en starkare färg på köksluckorna eller andra detaljer i köket.

Det finns ett stort utbud av färgleverantörer som har många bra färger att välja på och där du även kan få råd och tips innan du sätter igång och förändrar. Det är skillnad på att måla ett kök som används av två personer eller som ska användas av en hel familj med småbarn, men om du tar dig tid att välja rätt färg kan du snart njuta av ett fräscht och ommålat kök..