Funderar du på att flytta och ska ge dig ut på den kanske inte allt för lätta bostadsmarknaden? Ja, då finns det en del aspekter som kan vara bra att ha i åtanke om du har tänkt dig att leta efter en hyresrätt. Det kan ibland vara ganska jobbigt och mödosamt att leta efter boende. Men om du har tur och är smart så kan du hitta rätt.

Det gäller att vara ute i god tid när du letar efter hyresrätter och att ställa dig i bostadskö för att samla poäng. Detta kan se lite olika ut beroende på bostadsbolag och vilken stad det gäller. I Stockholmsområdet kan det vara snudd på omöjligt att få tag på ett förstahandskontrakt genom en bostadskö. Men i mindre städer är det betydligt enklare och du behöver kanske inte vänta så länge.

Något annat du ska ha i åtanke är möjligheten att åka kollektivtrafik och hur dessa förbindelser ser ut i de områden som du är intresserad av. Om du har bil och körkort kanske detta inte är jätteviktigt, men om du inte har det så är det mycket väsentligt med transport. Oftast blir du av med dina kö-poäng när du flyttar in i en hyresrätt, så välj med omsorg.

Besök Sturestaden om du letar hyresrätt i Arboga.